- 1 szt. karp,
- 2 szt. jajka,
- mąka,
- bułka tarta,
- Sól,
- pieprz,
- kucharek,
- 1/2 szt. cytryna
Sposób przygotowania:
Świeżego karpia należy pokroić w dzwonki około 3- 4 centymetrowe.
Kawałki karpia opłukać wodą, następnie posypać Kucharkiem, posolić,
popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. Jajka ubijamy w miseczce i
dodajemy jarzynkę. Bułkę tartą mieszamy z mąką na talerzu. Kawałki
karpia po odsączeniu z wody moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej
pomieszanej z mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim karpia z
każdej strony na brązowy kolor. Podajemy od razu po usmażeniu.
Na podstawie gotujmy.pl
Na podstawie gotujmy.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz