- 1 kabaczek
- 1 patison
- 1 duża czerwona papryka
- 1 duża zielona papryka
- 1 duża żółta papryka
- 2 duże cebule
- ok. 30 dkg pieczarek
- w/g uznania kiełbasa lub boczek
- sół
- pieprz
- maggi
- sos sojowy
Sposób przygotowania:
Kabaczek (patison) obrać ze skóry, wyczyścić z pestek, pokroić i wstawić do gotowania i w kolejności jakiej chcemy resztę składników, a następnie kiełbaskę. Kiedy wszystko nam się pięknie udusi doprawiamy do smaku. Wybór dodawanych składników w/g gustu gotującego - podany przepis zmieniam pod kątem moich gości i dzieci . Polecam sos sojowy. Daje niesamowity posmak, ale nie jest konieczny. Jest to danie szybkie i nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych i można dowolnie manipulować dodawanymi składnikami. Życzę smacznego!
Na podstawie ugotuj.to
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz