środa, 24 października 2012

Leczo

Składniki:
  • 1 kabaczek
  • 1 patison
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duża zielona papryka
  • 1 duża żółta papryka
  • 2 duże cebule
  • ok. 30 dkg pieczarek
  • w/g uznania kiełbasa lub boczek
  • sół
  • pieprz
  • maggi
  • sos sojowy
Leczo

Sposób przygotowania:

Kabaczek (patison) obrać ze skóry, wyczyścić z pestek, pokroić i wstawić do gotowania i w kolejności jakiej chcemy resztę składników, a następnie kiełbaskę. Kiedy wszystko nam się pięknie udusi doprawiamy do smaku. Wybór dodawanych składników w/g gustu gotującego - podany przepis zmieniam pod kątem moich gości i dzieci . Polecam sos sojowy. Daje niesamowity posmak, ale nie jest konieczny. Jest to danie szybkie i nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych i można dowolnie manipulować dodawanymi składnikami. Życzę smacznego!

Na podstawie ugotuj.to

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz